Community Services - Projecten

Dendermondse serviceclubs schenken 650 infuushoezen aan kinderafdeling van az Sint-Blasius.

Dendermonde, 6 februari 2023

Drie Dendermondse serviceclubs schonken 650 infuushoezen rond de helden van Studio 100 aan de kinderafdeling van az Sint-Blasius.

Het gaat over Ronde Tafel 57, 41Club 57, en Ladies Circle Dendermonde. De serviceclubs organiseerden een vip-lunch op de dag van de Ros Beiaardommegang en gebruikten de opbrengst van dat evenement om de hoezen aan te kopen. “Uit onderzoek blijkt dat zo’n hoes kinderen minder angstig maakt rond de vloeistof die in hun lichaam gaat”, klinkt het bij de serviceclubs. “En het welzijn van onze kinderen, daar wilden we ons met de drie clubs voor inzetten.”

 

Serviceclubs blijven Tondeldoos steunen voor betalen schoolfacturen kwetsbare gezinnen: “Nood blijft toenemen”

HLN DENDERMONDE- 10/02/2021

Acht Dendermondse serviceclubs verlengen hun engagement om De Tondeldoos te ondersteunen, zodat die kwetsbare gezinnen kan helpen bij het betalen van schoolfacturen. Het is een welkom geschenk voor het kinderfonds, dat steeds meer om hulp gevraagd wordt. “We moeten zelfs kiezen in onze tussenkomsten van schoolkosten omdat onze middelen ontoereikend zijn”, klinkt het daar.

Lees hier het volledige artikel: Serviceclubs blijven Tondeldoos steunen voor betalen schoolfacturen kwetsbare gezinnen: “Nood blijft toenemen” | Dendermonde | hln.be

 

41-Club Dendermonde schenkt Kerstcadeautjes aan kansarme kinderen

Op vrijdag 18 December 2020 trok 41-Club Dendermonde met een kleine delegatie naar vzw De Tondeldoos, een vereniging die zich inzet voor de meest kwetsbare gezinnen in de Dendermondse regio. Voor die gezinnen is het vieren van Kerstmis geen evidentie. Hebben ze het sowieso al financieel moeilijk, dan heeft de Corona-crisis vele van die gezinnen nog wat dieper in de put geduwd. Een extraatje voor hen is dan ook meer dan welkom.

Zo hebben we er voor gezorgd dat elk kind van de 150 aangesloten kansarme gezinnen een mooi Kerstcadeau kan krijgen. Voor vele kinderen zal dit trouwens het enigste cadeautje zijn die ze onder de kerstboom zullen vinden, iets wat wij ons nauwelijks kunnen voorstellen. We zijn er zeker van dat dit warm gebaar bij hen toch een glimlach op het gezicht zal toveren, en daar doen we het tenslotte voor.

Op de foto herkennen jullie Guy Schelfhout (rechts), Mario Van de Voorde (links) en Jan Ide (midden), respectievelijk voorzitter, past-voorzitter en CSO van 41-Club Dendermonde.

41Club57 Kerstactie Tondeldoos 2020

Verklaring over cookies